Oktatás

A 4S-2000 Kft. célkitűzése, hogy a gépész szakma regionális szellemi központja legyen, így szoros együttműködésben az oktatási intézményekkel küldetésünknek érezzük, hogy minél több és jól képzett szakember kerüljön a munkaerőpiacra. A Nyíregyházi Egyetemmel szerződésben a 2020/21-es tanévben két gépészmérnök hallgató dolgozik nálunk duális képzésben, az Inczédy György Szakgimnáziummal és Szakközépiskolával pedig összesen 11 ipari gépész és gépi forgácsoló diák folytatja nálunk a gyakorlatot. A Bánki Donát Műszaki Szakközépiskolával évtizedes múltja van a nyári gyakorlatnak, és utóbbi években a tanulószerződéses vagy együttműködésben megvalósított gyakorlatnak. Az Inczédyvel együttműködésben 2019/20-ban CNC-gépkezelő ráépülő felnött oktatást folytatott 14 dolgozóval. A 4S-2000 Kft. emellett felnőtt képző intézményekkel folyamatosan folytat együttműködést, aminek keretében eddig gépi forgácsoló, hegesztő, épület- és szerkezetlakatos OKJ-s képzés fordult elő. A 4S-2000 Kft. két önálló tanteremmel, önálló eszterga-csarnokkal, önálló hegesztő- és lakatosműhellyel, öltözőkkel rendelkezik. A 2020/21-es tanévre elkészült az önálló maró- és köszörűs műhely is.

Eszterga-, marós-, köszörűs-, hegesztő- és lakatos tanműhely, két elméleti tanterem 

Gépészmérnök duális képzés a Nyíregyházi Egyetemmel

Szakképzési és felnőtt oktatási együttműködés középiskolákkal

Felnőtt képzések képző intézményekkel gépész szakmákra

Galéria

Szakképzés

Szakképzés

Bevezető

A 4S-2000 Kft. utánpótlás-politikájának egyik legfontosabb pillére a helyi Bánki Donát Műszaki Szakközépiskolával és az Inczédy György Szakgimnázium és Szakközépiskolával megvalósított szakképzési együttműködés. A Bánkival a gépgyártástechnológusok választják előszeretettel nyári gyakorlat vagy évközbeni gyakorlat helyszínéül cégünket, az Inczédyben pedig jellemzően a gépi forgácsolók és ipari gépészek. 

Galéria

Galéria

Duális felsőoktatási képzés

Duális felsőoktatási képzés

Bevezető

A Nyíregyházi Egyetemmel együttműködésben évről évre növekvő számú gépészmérnök hallgató végzi nálunk duális képzésben egyetemi éveit. Több olyan hallgatónk van, akik még középiskolás korukban is minket választottak gyakorlati helyszínként. Hallgatóinkkal mérnök és technológus kollégáink mellett műhelyben lévő dolgozóink is foglalkoznak, így valós termelési helyzetekben ismerhetik meg különösen a tervezés, fejlesztés, technologizálás, mérés, CNC programozás, gépkezelés műveleteit.

Galéria

Galéria

Felnőtt képzés

Felnőtt képzés

Bevezető

A 4S-2000 Kft. az elmúlt években több alkalommal biztosította az infrastruktúrát és az oktatót felnőtt képző intézmények számára gépész felnőtt képzésre - gépi forgácsoló, hegesztő, épület- és szerkezetlakatos OKJ-s végzettséget biztosítva. A 4S-2000 Kft-nek nyolc szakmára van meg a felnőtt képzési engedélye; CNC gépkezelő, gépi forgácsoló, szerszámkészítő, ipari gépész, hegesztő, épület- és szerkezetlakatos, fogyóelektródás védőgázas ívhegesztés, volfrámelektródás védőgázas ívhegesztés. Az önálló gyakorlati termek mellett a 4S-2000 Kft. két tanteremmel is rendelkezik.

Galéria

Galéria

Belső képzés
Belső képzés
Belső képzés

Belső képzés

Bevezető

A 4S-2000 Kft. folyamatosan tart belső képzéseket a cég kompetenciájának növelése, a szabályosság és a hatékonyság javítása érdekében. Ezek rendszerint méréstechnikai, gyártástechnológiai, folyamatszervezési képzések, de időről időre szükség van emelőgépkezelő, targoncakezelő tanfolyamra is, számítástechnikai kurzusra, vagy csapatépítő tréningre. Az Inczédy György Szakközépiskolával megvalósított CNC gépkezelő felnőtt oktatásunkat több kollégánk látogatja.

Galéria