Versenyképességet javító pályázat keretében bővül a 4S-2000 Kft.

Versenyképességet javító pályázat keretében bővül a 4S-2000 Kft.

Tartalom

A beruházások a nemzetközi versenyképességet, a hatékonyságot javítják, a beruházások a jövő kihívásaira fognak megfelelő válaszokat adni. 

A Nemzeti Befektetési Ügynökség által kiírt VNT-2020-1 pályázat a Covid-helyzet által kialakult válság enyhítését célozta meg. A pályázat keretében a cég ingatlanvásárlást, eszközvásárlást és infrastrukturális fejlesztést hajthat végre. 

A 4S-2000 Kft. a szomszédos lakóházakat, valamint irodaházat vásárolja meg, amely által területe közel kétszerese lesz a 2018 előttinek. Az új ingatlanokban raktározás, valamint magas hozzáadott értékű tevékenységek - tervezés, oktatás fog zajlani. Az ipari szempontból közel sem kihasznált létesítmények tovább javítják a környék versenyképességét, és alapvető feltétele lesz annak, hogy a cég a gépész szakma szellemi központja legyen. Egy Mitsubishi MVR 1200 Connect japán huzalszikraforgácsoló a cég régi beruházási célja, amely segítségével nem csak korszerűbben gyárthatunk, de mégkétszerezhetjük huzalszikra-kapacitásunkat. A cég emellett egy Z-Mat TN600 típusú hajtott szerszámos CNC-esztergagépet vásárol, amely a szériamunkákban lesz nagy segítség. A cég emellett megvásárol egy CNC-élhajlító gépet, valamint 5 db nagyteljesítményű hegesztő gépet. Oktatási célra emellett beszerez két darab Bernardo FM 45 HSV típusú hagyományos marógepet, amely a szakképzésben és felnőttképzésben résztvevő tanulók tanítását szolgálja. Ezenkívül a cég az öttengelyes megmunkáló központokra speciális satukat és hajtott szerszámokat vásárol.

mv1200r_connect.jpg

tn600.jpg

02-1088_bernardo_fm_45_hsv_furo-maro_3-tengelyes_digitalis_kijelzovel_87534.jpg

 

A hatékony működést szolgáló infrastruktura-fejlesztés céljából ezenkívül a cég a teljes telephelyre kiterjedő központi termosztát-rendszert valósít meg, amellyel jelentős költségmegtakarítás érhető el. Csakúgy mint a cég őrző-védő rendszerét leváltó IP-kamerás biztonsági rendszer, amely hosszú távon éves szintén tízmilliós megtakarítást jelent a termelő vállalatnak. A cég emellett IP-alapú telefóniát vezet be a teljes telephelyre, aktív hálózati eszközöket vásárol, valamint a dolgozói ellenőrzést segítő kihelyezett MEO-részleget hoz létre. A pályázatban megvalósul emellett egy korszerű pénzügyi rendszernek a bevezetése, valamint a tervezést segítő Solid Edge licenc megvásárlása. A projekt előreláthatólag 2021. júliusáig tart.