A 4S-2000 Kft. közvetlen brüsszeli projektben fejlesztheti a kapacitás-tervezését

A 4S-2000 Kft. közvetlen brüsszeli projektben fejlesztheti a kapacitás-tervezését

Tartalom

Egy megbízható kapacitástervezés a kis szériás, sok alkatrészes cégeknél szinte mindig a legnagyobb kihívás, a megoldás minta lehet más vállalatoknak is.

A projekt linkje: https://dih4cps.eu/ 

A 4S-2000 Kft. konzorciumi partnerként pályázatot nyert az Európai Bizottság LEAR programjában. A Digital Innovation Hubs for Cyber-Physical Systems of European SMEs (DIH4CPS) névre keresztelt projektnek mintegy 34 tagja van. Célja, hogy innovatív megoldásokat találjon azokra a digitalizációval és emberi tényezőkkel kapcsolatos problémákra, amelyekkel az európai kis- és középvállalkozások néznek szembe, és ezeket ún. innovációs hubként terjessze is.

A 4S-2000 Kft. kapacitástervező alkalmazást szeretne kifejleszteni, feltárva a terület számtalan problémáját; a kis szériában gyártott nagyon sokféle alkatrészek törzsadatainak előállítását, karbantartását, a munka-gép hozzárendelést, az ember-gép hozzárendelést, az emberi erőforrás rendelkezésre állását, a rugalmas áttervezhetőség igényét, a villámgyors áttekinthetőség és beavatkozás lehetőségét. A hároméves projekt a résztvevők egyeztetésétől függően az év végén, a következő év elején indulhat. 

A kép, a cikk megírásához képest később, a projektindító megbeszélésen készült Lisszabonban
dih4cps.jpg