Tovább működhet az Illyés Zsigmond Alapítvány

Tovább működhet az Illyés Zsigmond Alapítvány

Tartalom

A 4S-2000 Kft. örömmel segít a kórház tudományos életének támogatásában. 

Átvette az alapítói jogköröket a 4S-2000 Kft. az Illyés Zsigmond Baleseti Sebészeti Tudományos Alapítványban, így tovább folytatódhat a Jósa András Oktató Kórház Baleseti Sebészeti Osztályának tudományos kutató tevékenységének támogatása. 

2021. tavaszán alapító nélkül maradt az  Illyés Zsigmond Baleseti Sebészeti Tudományos Alapítvány, és annak érdekében, hogy az Alapítvány tovább tudja folytatni tevékenységét, a 4S-2000 Kft. átvette az alapítói jog- és feladatköröket. A közhasznú státuszú Alapítvány tevékenységi köre a járóbeteg-ellátás eszköz- és műszerfejlesztése. 

Az Alapítvány névadója, Illyés Zsigmond a Nyíregyházi Jósa András Városi Kórház Baleseti Sebészeti Osztályának vezetője volt. Illyés Zsigmond mozgásszervi betegségek konzervatív és műtéti kezelésével foglalkozott, elsősorban a veleszületett ortopédiai megbetegedések és az ortopéd és légzésbénult gyermekek megyei, ill. országos rehabilitációjának megszervezése terén ért el különösen fontos eredményeket. Nyíregyházán bevezette az első, magyarországi, kórházi területen működő művégtaggyárat és  megszervezte az első, éjjel-nappal működő ambulanciát, valamint az első csecsemő- és gyermekortopéd szűrővizsgálatot. Ezzel Magyarországon először valósította meg a mozgásszervi betegek egységes elven alapuló kórházi és ambuláns kezelését. Sebészként elsősorban a csípőficam, a csípőtáji törések és a combcsonttörések műtéti megoldásai terén ért el jelentős eredményeket. (nevpont.hu)

image_750x_5f4e0862d5c0b.jpeg
kép: nyiregyhaza.hu