Rekordlétszámú diák kezdte meg gyakorlati képzését a vállalatnál

Rekordlétszámú diák kezdte meg gyakorlati képzését a vállalatnál

Tartalom

A szakképzés az utánpótlásnevelés legfontosabb, és legnemesebb eszköze.

A Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium valamint a Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium összesen mintegy 42 diákja vesz részt szakképzési gyakorlaton a 2021/22-es tanévben. A diákok közül 16 fő az új típusú duális képzésben, 12-en tanulószerződéssel és további 14-en együttműködési megállapodás keretében szerzi meg az élet kezdéséhez szükséges legfontosabb szakmai tapasztalatokat.

A 4S-2000 Kft. elkötelezett abban, hogy minőségi képzést folytasson, tanáraival nem csak a vizsgára, hanem az életre is felkészít, segít az első munkahelyen való elhelyezkedésben is. A diákok szakemberekkel termelő gépek mellett, valamint külön tanműhelyben végeznek munkát - összhangban a tanmenettel és a vizsgakövetelményekkel. 

A Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégiumából a 10. évfolyamról 6 fő ipari gépész, 5 fő gépi forgácsoló és 4 hegesztő, a 11. évfolyamról 3 fő ipari gépész, 3 fő gépi forgácsoló, valamint 1 fő hegesztő folytatja a gyakorlati tanulmányait, a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégiumából pedig 20 fő gépgyártástechnológus.

img_8236.jpg