Lehetőségek a közép-európai gépipari cégek számára

Lehetőségek a közép-európai gépipari cégek számára

Tartalom

A kialakulóban lévő új nemzetközi helyzet automatikusan erősítheti a Közép-Európai országok gépipari potenciálját.

Több tragikus esemény rázta és rázza meg a világgazdaságot az elmúlt években. A több mint két éve velünk lévő koronavírus után egy, az egész világot érintő nemzetközi konfliktusnak lehetünk szemtanúi. Az elmúlt hetekben történt események után a mai napig nem nyugodott le a gazdaság és ezen belül a gépipar. A legnagyobb bizonytalanságot az alapanyagok ellátása és azok ára jelentheti a közeljövőben, vagy akár hosszabb távon is.

A 4S-2000 Kft. vezetősége az elmúlt hetek tapasztalatai alapján úgy látja, hogy az ellátási és anyagár problémák ellenére számos lehetőség van arra, hogy a - megnövekedett megrendelés-állományt is kielégítve -szükséges alapanyagokat beszerezze - akár hiánycikknek számító áruk esetében is. A cég az elmúlt években jelentős fejlesztéseket, beruházásokat hajtott végre, amelynek eredményeként kapacitása másfélszeresére nőtt. A kapacitás-bővítés 2022-ben is folytatódik többek között két megmunkáló központ beszerzésével, így továbbra is várja potenciális új vevőit, akiknek magas minőségben, nagy kapacitással, új gépek által biztosított nagy pontosságban képes gyártani. 

Az elmúlt két évben a világban zajló negatív események a Közép-Európai országok gépipari cégei számára azonban lehetőségeket is jelenthetnek. Az Európában működő globális cégek mind a koronavírus mind az ukrán válság miatt ugyanazzal a jelenséggel nézhetnek szembe; sérülékenyek az ellátási láncok és nem elegendőek az alapanyagforrások. Az elkövetkező időszakban mind az Európai Unió intézményei mind a globális cégek várhatóan jelentős fejlesztéseket fognak kezdeményezni annak érdekében, hogy az európai ipar kitettsége kisebb legyen, versenyképessége pedig nagyobb, melynek nyertese pedig a helyi kis- és középvállalkozások lehetnek.

_67a9826-1.jpg