Fejlesztési tervek a 2022-es évre

Fejlesztési tervek a 2022-es évre

Tartalom

Ötvözni a kisvállalatok rugalmasságát a nagy vállalatok szabályozottságával

Az elmúlt négy évben a 4S-2000 Kft. telephelyének területét megkétszerezte, az épületek (csarnokok, irodák és raktárak) összes alapterülete másfélszer lett nagyobb. Az expanzív időszakban a cég informatikai infrastrukturája is korszerűvé vált. A szerszámgéppark nem csak korszerűsödött, hanem nőtt a kapacitás is, valamint új technológiák jelentek meg a vállalatnál, amelyek megerősítették a gépgyártási potenciált. A vállalat CNC-köszörűgépet, öt tengelyes mérőgépet szerzett be, amellyel már akár 1500x1000x800 mérési tartományban lehet mérni. CNC-élhajlító gépet, Y-tengelyes CNC-esztergagépeket, tokmánynál 900 mm, szán felett 700 mm átmérőben 1350 mm hosszon elfordulú alkatrész gyártására alkalmas CNC-esztegagépet, horonyhúzót, és a meglévő kapacitás bővítéseként új CNC-gépeket szerzett be. Az oktatás kiszolgálására 3 új tanműhely, 2 tanterem, 6 oktatási célú esztergagép, 2 marógép és nyolc hegesztő gép, valamint CNC-esztergagép lett vásárolva. A teljes telephely védelméért felelős kamerarendszer lett kiépítve, valamint telepítésre került egy 460 KW teljesítményű napelemrendszer, valamint egy központi fűtésszabályozó rendszer. Ezekkel a beruházásokkal jelentős költségmegtakarítást lehetett realizálni. 

2022-ben az expanzív fejlődésről az intenzív fejlesztés irányába mozdul el a súlypont. A vállalat tovább folytatja rendszerintegrációs projektjeit, amellyel kiépül az egyedi- kis és közepes szériás gyártású, sokféle alkatrészt gyártó cégek legnagyobb kihívása, a digitális kapacitástervezés, valamint kiteljesedik a MES rendszer, amely előszobája lesz a 2023-as év fő céljának; a teljesen elektronikus gyártáskövetés bevezetésének. Az üzleti folyamatok fejlesztése 2022-ben szinte valamennyi területet érinteni fogja, amellyel a rugalmasság, gyorsaság és a hatékonyság fog növekedni. Az 5S projekt az idei évben befejeződik - a tavalyi év az alapvető feltételek megteremtéséről és a pilot projekt végrehajtásáról szólt. 2022-ben a projekt kiterjesztése történik a cég teljes értékteremtésére vonatkozóan. A 2022-es évben ősszel még többen vesznek részt duális képzésben. A jelenleg 10 tanuló szerződéses, 14 duális szerződéses, valamint 16 együttműködési szerződés keretében látogató végzős diákot megmozgató 2021/2022-es tanévet követően a 2022/2023-as tanévben 25%-kal több diákot várunk. 

A 2022-es év fő hangsúlya a rendszerintegráció és az üzleti folyamatok fejlesztése, de ez az év sem maradhat el a géppark korszerűsítése, fejlesztése és a telephely fejlesztése nélkül. Két új megmunkáló központot és munkadarab bemérő egységet tervezünk vásárolni, valamint a vállalat irodai és szociális helyiségeinek bővítéseként felújítjuk a telephely bővítése keretében megvásárolt egyik épületet.

_67a9040-1.jpg