A 4S-2000 Kft. kimagasló duális szakképzőhely a régióban

A 4S-2000 Kft. kimagasló duális szakképzőhely a régióban

Tartalom

A szakképzés egy cég életében az utánpótlásnevelés szempontjából a legkézenfekvőbb.

A Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium valamint a Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium összesen mintegy 28 diákja vesz részt szakképzési gyakorlaton a 2022/23-as tanévben. A diákok közül 22 fő az új típusú duális képzésben, 6-an tanulószerződéssel szerzik meg az élet kezdéséhez szükséges legfontosabb szakmai tapasztalatokat.

A cég évtizedek óta nyári gyakorlat helyszíne, hat éve pedig szakmai képzést is biztosít a diákoknak. Emellett 5 éve szintén duális rendszerben felsőfokú mérnökhallgatókat is foglalkoztat a vállalat a Nyíregyházi Egyetemmel együttműködésben. A 4S-2000 Kft. folyamatosan lehetőséget biztosít felnőttképzések elméleti és gyakorlati oktatására, valamint belső képzéseket is tart. A vállalat vezetése jelenleg iskolarendszeren belüli felnőtt oktatást szervez dolgozói számára.   

A cég 2 elméleti oktatóteremmel, egy forgácsoló tanműhellyel, egy lakatos tanműhellyel és hegesztő tanműhellyel is rendelkezik.

A Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégiumából a 10. évfolyamról 6 fő ipari gépész, 4 fő gépi forgácsoló, a 11. évfolyamról 3 fő ipari gépész, 5 fő gépi forgácsoló, valamint 4 fő hegesztő folytatja a gyakorlati tanulmányait, a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégiumából pedig 6 fő gépgyártástechnológus.

img_8239-2.jpg