Emberi erőforrások

A családi vállalkozás létszáma az idők során többszörösére nőtt. Mára a középvállalat mintegy kilencven főt foglalkoztat, amiből közel hetvenen végeznek fizikai munkát. A cég ötvözi az idősebb kollégák tapasztalatát és a fiatal kollégák friss tudását. A négyfős tulajdonosi körből hárman a cég irányításában vesznek részt.

A 4S-2000 Kft. a régió kiváló szakembereit alkalmazza, és a folyamatos minőségi szakember-utánpótlás céljából együttműködik a városban lévő Nyíregyházi Főiskolával, a Bánki Donát Műszaki Középiskolával, az Inczédy György Középiskolával, és több kolléga érkezett a közeli Miskolci Egyetem gépészmérnőki karáról is.
Az ügyvezetőség a céget közvetlenül irányító vezetőkből, a pénzügyi- és irodavezetésből áll. A tervezési és technológiai részleg felsőfokú végzettséggel és tapasztalattal rendelkező kollégákból áll, akik a gyártás technologizálása mellett gépipari tervezési feladatokat is ellátnak.

Az alapanyaggazdálkodással külön egység foglalkozik, amely az alapanyagok beszerzésével, bevételezésével, kiadásával és a minősítés adminisztrálásával foglalkozik. A négyfős gyártás-irányítási részlegen a legtapasztaltabb kollégák irányítják, optimalizálják és ellenőrzik a műhelyekben dolgozókat valamint a logisztikai folyamatokat. Az összesen huszonegyfős irodai állományból kilenc mérnök végzettségű. A menedzsmentből – mérnököket is beleértve – több kolléga társalgási vagy felsőfokú szinten beszél angolul, de emellett a titkárság német vagy akár román nyelven is kapcsolatot tud tartani a partnerekkel. Külön állandó kolléga végzi az informatikai alkalmazás-  és infrastruktúra üzemeltetését.

A közel hetvenfős dolgozói csapat legnagyobb része – harmincnégy fő – a legkorszerűbb CNC gépeket vagy a hatékony és rugalmas univerzális gépeket kezeli. Többségük több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakember, specialista, CNC-kezelő. Hét műszerész végzi a rendelésre gyártott gépek összeszerelését, kilenc kézi forgácsoló egyéb összeszerelést, a gyártás kikészítését. Logisztikával és karbantartással 3-3 fő van megbízva. Hat heggesztő, két festő, két felület-kezelő egészíti ki a gyártási kompetenciát. Három fő foglalkozik az alapanyagok mozgatásával és/vagy darabolásával, egy dolgozó a szerszámok raktározásával, kiadásával. Tervszerű megelőző karbantartással három fő foglalkozik, a minőségellenőrzést öt magasan kvalifikált szakember végzi légkondicionált helyiségben a legkorszerűbb mérőberendezésekkel.

Az ISO által előírt kötelező oktatatások mellett a menedzsment folyamatosan tart képzéseket annak érdekében, hogy a vállalati ügyvitel, munkavégzés gördülékeny legyen. Ennek érdekében minden évben vannak a vállalati folyamatokkal, szabályokkal, a vállalatirányítási rendszerrel kapcsolatban képzések, de időszakonként előfordul konfliktuskezelési, személyiségfejlesztési tréning is.
Technológusaink, CNC-kezelőink, pénzüggyel és adminisztrációval foglalkozó kollégáink minden évben vesznek részt olyan továbbképzésen, amellyel vagy a gyártási potenciál javítható, vagy a jogszabályok betarthatósága és az ügyvitel hatékonysága biztosítható.

management